facebook_liat_beer  Pinterest_liat_beer   ליאת באר  יוטיוב tumblr liat beer    liat beer houzz_logo
         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

עיצוב פנים ואדריכלות | ליאת באר

המלצות וכתבות מתוך העיתונות

 

 

כתבה ב"מאקו" על אדריכלות ועיצוב פנים במושב הדר עם.

"למנוחה ולנחלה בנחלת המשפחה בעמק חפר נבנה בית במסגרת "בנים ממשיכים" על פני 210 מ"ר בסגנון כפרי קלאסי המשקיף על הבריכה מכל פינה".

לכתבה המלאה

 
ליאת באר - אדריכלות ועיצוב פנים - עיתונות - הדר עם
 
 
"אסקימו" מדברים על עיצוב עם אורנה ומינה
 
 
אדריכלות מסחרית (עיצוב חנויות, מסעדות,משרדים) ואדריכלות פרטית עם ליאת באר
 
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
 
*אתר הדירה/ 16/02/2014
טרנדים שמלבישים את הבית
להדגיש או להסוות? קורות תקרה עם אופי

בין אם בסגנון כפרי או במראה מודרני יותר, קורות חשופות בתקרה כבר הפכו מזמן לאלמנט נחשק בסלון או במטבח. למה כדאי להדגיש את הקורות, וכיצד עושים זאת בצורה נכונה?

מעצבי פנים נותנים כמה דוגמאות מרהיבות לתקרות עם נוכחות:


מאת: מירי גריי | תאריך: 16/12/2013 

מן ההגיון שנרצה להסתיר כמה שיותר את תשתיות הבית: את הצינורות, חוטי החשמל, וכמובן את קורות התקרה, אבל מי אמר שתמיד כדאי לדבוק בהיגיון? מעצבי פנים, אדריכלים, וחובבי הסגנון דווקא מבקשים לעתים בעת שיפוץ או בניית הבית להשאיר את קורות התקרה בלתי מוסוות כדי לשוות לחלל מראה ייחודי. מי שייכנס לחלל, בין אם זה הסלון או המטבח, לא בהכרח יבחין ברגע הראשון שמשהו שונה, ובכל זאת מדובר באלמנט שמשנה לגמרי את האווירה.

איך נראות קורות חשופות בתקרה? גם זאת ניתן לעשות בדרכים שונות. ניתן להשאיר תקרה שטוחה או משופעת, לתלות על הקורות מנורות או שנדלירים ליצירת אווירה נעימה או רומנטית, להשאיר קורות מפלדה או קורות מבטון למראה תעשייתי ושיקי יותר. יש אפילו שמשאירים חשופים גם את צינורות החשמל בתקרה. 
 
"לא מדובר במשהו חדש, אלא במשהו שנעשה בו שימוש כבר זמן רב", אומרת ליאת באר, אדריכלית ומעצבת פנים. "ישנם אדריכלים שאוהבים את הסגנון, ואנשים שמבקשים לעצב את ביתם בצורה כזו ומתחברים לזה אישית. מי שאוהב את המראה הכפרי ישתמש בזה בדרך אחת; בדרך כלל משאירים את הקורות בצבע עץ, וזה נותן מראה חם יותר. אבל גם מי שלא אוהב את המראה הכפרי הקלאסי עשוי להשתמש באלמנט הזה. צביעה אטומה יותר של הקורות בשמנת לדוגמה, מבלי להשאיר אותם בצבע עץ, תתן מראה מודרני יותר לחלל".
 
באר מסבירה שיש לקורות החשופות גם חשיבות מבחינה אדריכלית. "זה פותח את החלל ומאפשר תקרה גבוהה יותר, וגם מכניס עניין בחלל", היא אומרת. "אין ספק שזה נראה אחרת מאשר כשסוגרים את החלל בתקרת גבס שטוחה או משופעת".

באילו חדרים בבית נהוג בדרך כלל להשאיר את הקורות חשופות? "בעיקר משתמשים בזה בחללים ציבוריים כמו הסלון או המטבח", מסבירה באר. "אבל היו לי בתים שעברו שיפוץ והרחבה אשר בהם השתמשנו בזה גם לחללים כמו חדרי השינה, וגם כדי ליצור גלריות מסוגים שונים".
 
איך משלבים בחדרי הבית קורות תקרה לא מוסוות? הנה כמה דוגמאות ייחודיות להשראה.
 
יש שהולכים רחוק יותר עם הרעיון ומשלבים תקרות עם קורות מבטון למראה תעשייתי יותר כדוגמת הלופט המעניין הזה.

בבית המרהיב הזה בספרד הותירו את קורות התקרה חשופות כמעט בכל חדרי הבית.

*אתר הדירה/ 23.12.2013
לשאוב מן הבאר: הצצה לבית מעוצב ברמת גן
 
בשכונה ותיקה ברמת גן, חיפשה לה משפחה בת 5 נפשות לערוך שיפוץ בבית קיים ולהרחיב את גבולותיו, זאת ללא פגיעה בצביון השכונה על בתיה הנמוכים. בתהליך משותף עם המתכננת ליאת באר, נולד לו בית מעוצב אשר פניו החיצוניים אינם חושפים את פנימיותו. הצצה לעיצוב בתקציב בינוני
 
מאת: רוני ארקוש | צילום: מיטל סולומון | תאריך: 23/12/2013 
 
מיקום: שיכון הצנחנים, רמת גן
גודל: 120 מ"ר
תקציב השיפוץ: 600,000 שקלים
הדיירים: זוג ושלושת ילדיהם
אדריכלות ועיצוב פנים: ליאת באר
 
כשמגיעים לראשונה לשביל המוביל אל הבית הבא, קשה לנחש מה מסתתר מאחוריו. רחבת דק העץ הטובלת בסביבה פסטורלית מלאה בצמחייה ירוקה מובילה אל עבר בית נמוך יחסית וצנוע למראה, ממש כמו הבתים הללו של פעם. 
 
ההפתעה הגדולה, מחכה בפנים הבית, אשר עבר מתיחת פנים משמעותית בסיוע מעצבת הפנים ליאת באר. הדיירים, זוג בשנות ה-40 לחייהם עם שלושת ילדיהם הקטנים, קיבלו בית חמים ונעים המשלב בין קווים עכשוויים לבין נגיעות מן העבר.
 
באר, אשר למדה והוכשרה כהנדסאית אדריכלות ועיצוב פנים, עבדה בעברה במשרדי אדריכלים כ-13 שנה, ומנהלת כעת משרד עצמאי המתמחה בתכנון וילות, תוספות בניה , עיצוב פנים לבתים ומשרדים ובדירות יוקרה. 
 
בפרויקט זה, מספרת באר, היתה בקשה מצד הלקוחות לשמור על גובהו של הבית כחלק מנופה של השכונה הותיקה. באר נדרשה למצוא פתרונות יצירתיים להרחבת החללים ולניצול מקסימלי של כל פינה ופינה. הבית, אשר במקור נבנה על כ-90 מ"ר הורחב וכיום בנוי על כ-120 מ"ר. אחד השינויים המשמעותיים שהכניסה באר היא פירוק תקרת הרביץ הישנה שהיתה קיימת טרום השיפוץ ובניית תקרה המשלבת ברזל ועץ. 
 
באופן זה, נוצל חלל הגג ליצירת גלריה של כ-30 מ"ר, בקומה העליונה, שמשמשת כעת כחדר שינה מאסטר של זוג ההורים, הכולל גם חדר ארונות וחדר רחצה. אחת המטרות ששמה לה באר בפרוייקט זה, היתה לייצר תחושת חלל מרווח רבה ככל האפשר. לשם כך, נוצל גובה התקרה על מנת להעצים את תחושת המרחב בבית ובעזרת פירוק התקרה הישנה, נוצר חלל פתוח שמאפשר גם למראות ואווירת הגינה החיצונית לחדור פנימה. 
 
כשפוסעים מבעד לדלת הכניסה, ממתינה לבאים מבואה מהודרת, עם שידת עץ אלגנטית ומראה מלבנית במסגרת זהובה. מימין, מחכה גרם מדרגות הברזל, המוביל אל קומת הגלריה, אליה נגיע בהמשך. משמאל לכניסה, נמצא המטבח אשר בהמשכו החלל המרכזי, הכולל את הסלון ופינת האוכל. לצידו של המטבח, מסדרון המוביל אל חדרי השינה של הילדים. עבור קומת הקרקע, נבחר ריצוף של גרניט פורצלן דמוי פרקט, זאת על מנת ליצור אוירה חמה תוך שמירה על פרקטיות בבית בו מתרוצצים שלושה ילדים קטנים. בשביל ליצור תחושה של פעם, נחשף קיר הלבנים המקורי ממנו נבנה הבית, אך במקביל שולבו גם אלמנטים עכשווים בעיצוב כגון מדרגות וחלונות בעלי פרופילי ברזל כהים. 
 
אל תוך הסלון חודר אור טבעי רב, הודות לחזית שכולה חלונות ודלתות זכוכית שפונות אל חצר הבית. בהמשך החלל, מוקם שולחן אוכל לסעודות משפחתיות מולו אקווריום ייחודי ומרהיב ששובה את העין, המשתלב בקיר הפנימי.
 
בקצה החלל הפתוח, נמצא המטבח שנבנה בהזמנה אישית בסגנון קלאסי עם נגיעות כפריות. בארונות המטבח הלבנים, אשר נצבעו בתנור ניתן למצוא דגשים קטנים עיצוביים בדמות המסגרות והידיות המוזהבות המשוות לו מראה אלגנטי ומרשים. 
 
במרכזו של המטבח אי, אשר משמש גם כמשטח עבודה וכחלל אחסון נוסף, אך גם כמקום מפגש לבני הבית עם כסאות הבר הצמודים לו. אחת ההפתעות של המטבח הינה בשיש המיוחד שבחרו בעלי הבית, בגווני קרמל הנדמים בקווים הנשפכים על גבי המשטח. בהמשך המסדרון, הוצבו חדרי השינה של הילדים, בהם גם כן ריהוט בגוונים נקיים ובהירים. את קירות החדרים מקשטות מדבקות שובבות שמזכירות כי זוהי ממלכתם של הילדים. 
 
העלייה לקומה העליונה, בה שוכנת עליית הגג החדשה, טומנת בחובה מספר הפתעות. הראשונה מתגלה לנו בדמות מדרגות הברזל המובילות אל חלל הגלריה. מדרגות אלו, מתכתבות היטב עם פרופילי החלונות ומקנות לבית את האזכור העכשווי. תחת המדרגות, מיקמה באר מספר מדפים לאחסון ספרים וחפצים, כך שניצול החלל התמצה עד כלות. בהמשך העלייה, הפתעה נוספת, שמגיעה דווקא כקריצה לעבר. מדובר בקיר בריקים אותו חשפה באר בעת השיפוץ. לבנים אלו, כך מסתבר, הינן הלבנים המקוריות מהן נבנה הבית, והן משחקות כסממן של זמן אל מול העכשוויות של גרם מדרגות הברזל.
 
השילוב בין השניים, כך מספרת באר, יצר תוצאה אשר הזכירה ללקוחה עיצוב של לופט ניו יורקי. קו רעיוני זה, יושם גם בחדר הרחצה בקומת הגלריה, המשמש את יחידת ההורים, בו שולבו חיפויי קירות בחרסינת בריקים לבנה ואריחים מודפסים בדוגמאות בגווני שחור לבן. 
 
לחדר זה מגיעים דרך מעבר בחדר ארונות הצמוד לחדר השינה. לצורך שמירה על אוורור מתאים, דאגה באר ליצור חלון לגג בחדר הרחצה. חדר השינה רוצף בפרקט עץ ודרך חלון רחב ידיים נזרק פנימה אור טבעי רב. "בגלל ששמרנו על הגובה הקיים נוצר לנו חדר מעניין שגובהו מוכתב על ידי שיפועי הגג." מספרת באר על התוצאה. 
 
החדר שומר על עיצוב נקי ושקט, עם קריצה לעולם המים המגיעה בדמות ציור רחב, התלוי על קיר למראשות המיטה, ובו צמד דגים שכמובן מזכירים לנו את האקווריום הקסום שבקומת הקרקע.